Mapa stránky Prejsť na obsah Kontakt

Pri razii v pivárni mu našli drogy, dostal 12,5 roka

16.09.2020

Zdroj:sme.sk

KOŠICE. Košickí policajti raz za čas obídu zábavné zariadenia v meste a hľadajú v nich drogy. Raziu vykonali aj v jednej z pivární v užšom centre mesta. Neodišli naprázdno, minimálne u jedného z hostí našli marihuanu i hašiš.

Košičan Róbert Dž. (26) skončil v policajnej cele a bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby, držania a obchodovania s omamnými látkami. Skončil vo väzbe, čomu výrazne napomohol fakt, že sa mal zločinu dopustiť počas skúšobnej doby predošlého odsúdenia. A tiež pre drogy.

 

Po sérii pojednávaní na Okresnom súde Košice II si Róbert minulý týždeň vypočul rozsudok.

Mal marihuanu aj hašiš

Skutok sa stal vlani začiatkom februára v pivárni na Štúrovej ulici. Policajti tam vykonávali akciu zameranú na odhaľovanie drogovej činnosti.

Podľa znenia obvinenia mal Róbert pri sebe 7,76 gramu marihuany s obsahom THC vyše 20 percent, čo zodpovedá približne 15 obvykle jednorazovým dávkam. A tiež 0,47 percenta hašiša s koncentráciou 18,5 percenta, z čoho by sa dali vyrobiť tri jednorazové dávky.

Po zadržaní mladý Košičan najprv na polícii vypovedať odmietol, no neskôr si to rozmyslel. Priznal, že omamné látky si na Sídlisku KVP zadovážil deň pred februárovým zadržaním za 70 eur. Údajne od osoby s prezývkou Krtko. Svoje konanie oľutoval.

 

Do vyšetrovacieho spisu prispeli aj svedkovia, väčšina takých, ktorí boli v osudnú noc v pivárni tiež. Marek napríklad uviedol, že má vedomosť o tom, že Róbert fajčí marihuanu. Samotné zadržanie nevidel, lebo sedel v inej miestnosti, stretli sa až na polícii. Tam mu mal Róbert povedať, že si vzal drogy preto, že sa niekam chystal na párty.

Július, ktorého tiež zadržali, lebo mal pri sebe konope, vedomosť o tom, že by bol Róbert díler, poprel.

Podobne vypovedala aj Vladimíra, u ktorej policajti našli marihuanu. O tom, že by kamarát predával drogy, nevedeli ani Marián či Lucia.



Čítajte viac: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22488638/pri-razii-v-pivarni-mu-nasli-drogy-dostal-125-roka.html

Zdieľať

     

Drogová situácia v EU

Adresa

Ministerstvo zdravotníctva SR
Odbor koordinácie protidrogovej stratégie a monitorovania drog
Limbová 2
837 52 Bratislava