Mapa stránky Prejsť na obsah Kontakt

Projekt “Nočná pomoc” pokračuje aj v roku 2023

29.05.2023

Na bezpečnosť nočného života v Bratislave  od piatka (12.mája) opäť dohliada dobrovoľnícka Nočná pomoc. Posilní tak prácu mestskej a štátnej polície či záchrannej služby. K dispozícii bude do konca septembra. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

Dobrovoľníci z Nočnej pomoci sa budú v bratislavských uliciach pohybovať počas piatkov a sobôt, od 23.00 do 3.00h. „Nočná pomoc bude v teréne pre každého, kto sa ocitol v zraniteľnej situácii. Či už nevedia nájsť svoju skupinu kamarátov, majú vybitý telefón alebo neodhadli svoju mieru a pomohol by im pohár vody,“ pripomína samospráva.

Nočnou pomocou nadviazala Bratislava na podobné koncepty, ktoré už fungujú v zahraničí, ako napríklad Street Angels, Night Owls, Night Safe, Community Patrol či Guardians. Ide o služby, ktoré preventívnymi krokmi pomáhajú zmenšovať mieru ohrozenia, ktorú niekedy nočný život predstavuje.

Zdroje:

https://www.startitup.sk/bratislava-startuje-nocnu-pomoc-dobrovolnici-budu-po-ruke-pre-ludi-co-stratili-telefon-kabelku-crievicku-ci-rovnovahu/

https://www.teraz.sk/regiony/na-bezpecnost-v-uliciach-bratislavy-za/713932-clanok.html

https://bratislavskykraj.sk/na-bezpecnost-v-uliciach-bratislavy-bude-aj-tento-rok-dohliadat-nocna-pomoc/

Zdieľať

     

Drogová situácia v EU

Adresa

Ministerstvo zdravotníctva SR
Odbor koordinácie protidrogovej stratégie a monitorovania drog
Limbová 2
837 52 Bratislava