Mapa stránky Prejsť na obsah Kontakt

Colníci objavili u vodiča v aute drogy

13.10.2021

Zdroj:tasr.sk

Muž uviedol, že príručná batožina je jeho, avšak jej obsah mu nepatrí. Komu obsah patrí, už uviesť nevedel, informuje polícia.Rožňava 12. októbra (TASR) – Príslušníkom finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Košice sa podarilo v Rožňave zadržať pervitín. Odhalili ho vo vozidle zn. Škoda Felicia počas bežnej kontroly, ktorú vykonávali v noci. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa CÚ Košice Katarína Daňková.

Colníci zastavili okolo polnoci auto, v ktorom sa nachádzala dvojčlenná posádka. Po sprístupnení vozidla vykonali kontrolu a v malej príručnej batožine bola zistená biela kryštalická látka, neskôr potvrdená ako pervitín. Droga bola zabalená v troch malých igelitových uzatvárateľných vreckách, pričom sa spolu s ňou v taške nachádzala aj zatavená injekčná striekačka a uzatvárateľná plastová nádoba s obsahom ďalšej bielej kryštalickej látky. "Vodič uviedol, že príručná batožina je jeho, avšak jej obsah mu nepatrí. Komu obsah patrí, už uviesť nevedel," konštatovala Daňková

Vodiča následne zadržali, nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneným prechovávaním omamných a psychotropných látok. "Uvedené podozrenie bolo bezodkladne oznámené a odovzdané vecne a miestne príslušnému orgánu činnému v trestnom konaní v pôsobnosti Policajného zboru SR," dodala hovorkyňa.

V tejto batožine boli nájdené drogy.V tejto batožine boli nájdené drogy. (Zdroj: Colný úrad Košice)

 

Viac:TU

Zdieľať

     

Drogová situácia v EU

Adresa

Ministerstvo zdravotníctva SR
Odbor koordinácie protidrogovej stratégie a monitorovania drog
Limbová 2
837 52 Bratislava