Mapa stránky Prejsť na obsah Kontakt

Polícia obvinila dvoch Bratislavčanov z drogovej trestnej činnosti

22.12.2021

Zdroj:teraz.sk

 

U jedného z mužov policajti zaistili 47 jednorazových dávok heroínu a 49 bežných jednorazových dávok metamfetamínu. Bratislava 20. decembra (TASR) - Petržalská polícia obvinila dvoch Bratislavčanov z drogovej trestnej činnosti. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Ako priblížil, v prvom prípade vyšetrovateľ obvinil 35-ročného Marcela P. z Bratislavy. "Ten bol na osobnej slobode obmedzený na Kopčianskej ulici po tom, ako u neho policajti vykonali osobnú prehliadku," spresnil Szeiff. Pri prehliadke zaistili igelitové vrecúška a papierové servítky s obsahom látok, o ktorých vzniklo podozrenie, že ide o omamné a psychotropné látky. "Následnou expertízou sa preukázalo, že zaistené množstvo zodpovedá 47 jednorazovým dávkam heroínu a 49 bežným jednorazovým dávkam metamfetamínu," priblížil.

Obvinený ich mal podľa jeho slov prechovávať a predávať v okolí Kopčianskej ulice približne od marca. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. "Vyšetrovateľ zároveň spracoval aj podnet na väzobné stíhanie obvineného," doplnil hovorca.

V druhom prípade bol v pivničných priestoroch jedného z obytných domov na Budatínskej ulici na osobnej slobode obmedzený 28-ročný Bratislavčan. Policajti u neho zaistili predmety, o ktorých vzniklo dôvodné podozrenie, že ide o drogy. "Expertíza následne preukázala, že zaistené množstvo zodpovedá 17 až 68 bežným jednorazovým dávkam metamfetamínu a takmer desiatim bežným jednorazovým dávkam marihuany," vysvetlil hovorca. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Zdieľať

     

Drogová situácia v EU

Adresa

Ministerstvo zdravotníctva SR
Odbor koordinácie protidrogovej stratégie a monitorovania drog
Limbová 2
837 52 Bratislava