Mapa stránky Prejsť na obsah Kontakt

V Španielsku zatkli prevádzačov, ktorí pomáhali Albáncom do Británie a USA

14.07.2021

BRATISLAVA. Počas utajenej policajnej operácie zameranej proti prevádzačom v Španielsku zatkli dovedna 18 členov zločineckej siete. Tí sa podľa Europolu podieľali na nelegálnom vstupe stoviek albánskych štátnych príslušníkov do Spojeného kráľovstva a USA.

Vyšetrovanie viedli španielske orgány, ktoré úzko spolupracovali s políciou v Albánsku a imigračnými orgánmi v Rakúsku, Francúzsku,Taliansku, Slovinsku, Kosove, Portugalsku, Spojenom kráľovstve a USA. Operácia mala taktiež podporu Europolu.V priebehu akcie, ktorá sa uskutočnila 29. júna v španielskej Tarragone, zatkli spomenutých 18 osôb a vykonali dve domové prehliadky.

Zaistili pri nich sfalšované dokumenty, finančnú dokumentáciu, záznamy o nezákonných činnostiach, elektronické zariadenia, hotovosť i drogy. Vyšetrovanie rastúceho počtu prípadov falšovaných dokumentov u prisťahovalcov z Balkánu trvá už od roku 2019. Odvtedy zatkli dovedna 46 ľudí, na letiskách odhalili viac ako 400 migrantov, zadržali tisícku falošných dokumentov či dokonca našli štyri výrobne takýchto dokumentov v Kosove.


 

 

Čítajte viac: TU

Zdieľať

     

Drogová situácia v EU

Adresa

Ministerstvo zdravotníctva SR
Odbor koordinácie protidrogovej stratégie a monitorovania drog
Limbová 2
837 52 Bratislava