Mapa stránky Prejsť na obsah Kontakt

Polícia pre drogové delikty zadržala troch mužov

22.02.2021

 

Zdroj:sme.sk

 

ČIERNA NAD TISOU, SEČOVCE, KOŠICE. Trebišovskí kriminalisti už dlhšie monitorovali drogovú scénu v okrese.

V utorok zasahovali v spolupráci s PMJ KR PZ v Košiciach v Čiernej nad Tisou, informuje košická polícia na sociálnej sieti.

Policajti zadržali 30-ročného muža, ktorý doma prechovával sušinu rastliny, v ktorej bola expertíznym skúmaním zistená prítomnosť účinnej látky THC.

„Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť niekoľko bežných jednotlivých dávok drogy. Ďalší zaistený rastlinný materiál ešte skúmame," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove obvinil muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Podľa doterajšieho vyšetrovania si mal minimálne od začiatku tohto roka opakovane zadovažovať marihuanu. Omamné látky mal prechovávať v mieste svojho prechodného bydliska, deliť na dávky a predávať ďalším osobám. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby."

 

Polícia v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou vykonala niekoľko zásahov.

Čítajte viac: TU

Zdieľať

     

Drogová situácia v EU

Adresa

Ministerstvo zdravotníctva SR
Odbor koordinácie protidrogovej stratégie a monitorovania drog
Limbová 2
837 52 Bratislava