Mapa stránky Prejsť na obsah Kontakt

Blondínka 12 rokov chľastala a drogovala: Keď uvidíte, ako teraz vyzerá, padne vám sánka

14.10.2020

Zdroj:topky.sk

KILMARNOCK - Mladá žena podrobne opísala neskutočnú zmenu vo svojom živote po tom, čo raz a navždy prestala s drogami a alkoholom. Jej závislosť začala v štrnástich a pretrvala viac ako desať rokov. Dnes má po mnohých rokoch konečne prácu a tvrdí, že je vďačná za každý jeden nový deň.

Dvadsaťosemročná Ainsley Loudounová zo škótskeho Kilmarnocku sa stala závislou na alkohole v čase, keď bola ešte tínedžerka. Prechádzala vtedy ťažkým obdobím a premýšľala aj nad samovraždou. Trpela depresiami a v snahe utlmiť svoju psychickú bolesť sa utiekala k alkoholu. Toto temné obdobie opisuje ako "úplný chaos". Teraz, po dvanástich rokoch, je však úplne inou osobou. Pravidelne sa zúčastňuje podporných stretnutí a dokonca sa pustila do dvanásťkrokového programu.

Cesta k uzdraveniu bola však veľmi náročná. "Odmalička som žila v úplnej tme. Pila som ešte keď som bola na základnej," priblížila. Spočiatku sa domnievala, že je to úplne normálne a v pití alkoholu nevidela žiadny problém. Nikdy si ale nedokázala udržať pracovné miesto a ako šestnásťročná sa dostala do vážnych problémov. Iba tesne sa vyhla väzeniu. S pitím neprestala a začala dokonca užívať kokaín. "Môj život bol hore nohami. Pila som kvôli tejto strašnej diere vo mne. Drink bol mojím riešením, ktoré sa potom stalo mojím problémom." 

 

Viac foto: TU

Zdieľať

     

Drogová situácia v EU

Adresa

Ministerstvo zdravotníctva SR
Odbor koordinácie protidrogovej stratégie a monitorovania drog
Limbová 2
837 52 Bratislava